Ai nevoie de un sistem pentru detectia incendiului ?

Sisteme detectie incendiu

Prin formele sale violente de manifestare incendiul reprezintă un permanent pericol pentru om şi pentru valorile materiale. Riscurile producerii unui incendiu sunt cu mult mai mari decât şi le poate permite cineva.

Pentru locuinţe particulare este suficientă conectarea detectorilor de incendiu (fum, temperatură, gaz, etc.) la centrala de alarmă împotriva efracţiei.

Pentru construcţiile mari (clădiri de birouri, spaţii comerciale, depozite, bănci, clădiri aglomerate, etc.) este utilă folosirea de sisteme dedicate pentru detecţia şi alarmarea în caz de incendiu.

Componente

În componenţa unui sistem tehnic de detecţie şi alarmare a efracţiei pot fi integrate următoarele echipamente:
 • centralaalarmaefractie

  Centrala convenționala de incendiu

  Este un echipament specializat în supravegherea semnalelor de stare transmise de detectori de incendiu (fum, temperatură, etc.) şi butoanele de avertizare manuală a incendiului, conectaţi la centrala de incendiu. Alegerea centralei de incendiu convenţionale se face în funcţie de facilităţile oferite şi de numărul de zone de supraveghere necesar protejării obiectivului. Este recomandată pentru supravegherea obiectivelor mici şi mijlocii.

 • centralaalarmaefractie

  Centrală adresabilă de incendiu

  Are acelaşi rol ca şi centrala convenţională, diferenţa constând în modalitatea de citire şi interpretare a informaţiilor furnizate de detectori către centrală. Avantajele oferite constau în identificarea de către centrală a detectorilor de incendiu, monitorizarea permanentă prin intermediul lor a încăperilor în care au fost instalaţi, posibilitatea de conectare a unui număr foarte mare de detectori (butoane de incendiu, sirene sau lumini de avertizare şi module de stingere), probalitatea mică a alarmelor false. Este recomandată pentru supravegherea obiectivelor mijlocii şi mari.

 • tastaturi

  Butoane de avertizare a incendiului

  Pentru declanşarea manuală a avertizării începutului de incendiu, atenţionarea în scopul evacuării persoanelor şi sesizarea echipelor de intervenţie abilitate pentru stingerea incendiului.

 • detectoriincendiu

  Detectori de fum

  Detectează fumul emis în cadrul arderii diverselor materiale (lemn, hârtie, plastic, etc.) şi transmit informaţiile centralei de avertizare a incendiului.

 • detectorisoc

  Detectori de temperatură

  Sesizează creşterea anormală a temperaturii în spaţiul supravegheat (depăşirea unui anumit prag de temperatură prestabilit sau creşterea cu un anumit prag a temperaturii într-o perioadă scurtă de timp). Pot fi de tip individual sau integrat în detectori de fum.

 • geamspart

  Detectori de gaz şi monoxid de carbon

  Monitorizează permanent spaţiul supravegheat detectând scurgerile de gaz. Se pot monta pe tavan sau perete, pot detecta numai un anumit tip de gaz sau pot fi combinaţi (gaz metan, etan, butan, propan şi monoxid de carbon).

 • sireneavertizare

  Sirene şi indicatoare optice de semnalizare

  asigură avertizarea locală sonoră şi semnalizarea luminoasă a începutului de incendiu.

 • contactemagnetice

  Electromagneţi şi elemente de blocare

  acţionează blocarea uşilor pentru reducerea provocării curenţilor de aer în caz de incendiu. Sunt comandaţi de centrala de incendiu.

 • acumulatori

  Acumulatori

  menţin sistemul în stare de funcţionare în caz de deconectare a sursei principale de alimentare cu energie electrică.

Catalog gratuit firme si produse Romania