Sisteme supraveghere

Un sistem de supraveghere video (CCTV – televiziune cu circuit închis) poate fi alcătuit, în principiu, din una sau mai multe camere video, un dispozitiv de prelucrare a imaginilor video, un DVR (Digital Video Recorder – model stand alone sau placă de captura pentru calculator) pentru înregistrarea imaginilor pe suport digital (HDD, CD, DVD, etc.) şi un monitor pentru vizualizarea imaginilor.

Performanţele unui sistem de supraveghere şi înregistrare video depind de mai mulţi factori – sensibilitatea, rezoluţia, posibilitatea de orientare, distanţa, unghiul de vizibilitate, lentila camerei video, suprafaţa şi luminozitatea din respectiva locaţie, detaliile ce se doresc supravegheate, modalitatea de supraveghere şi înregistrare a imaginilor, etc.

Sistemul de supraveghere video poate fi interconectat cu un sistem de avertizare la efractie, cu echipamente de control acces, etc.

Componente

Carcasă pentru camera video

Se foloseşte pentru instalarea camerei video la exteriorul obiectivului, pentru asigurarea unor condiţii optime de funcţionare şi protejare a camerei video de factorii externi (apă, umiditate, praf, temperaturi înalte sau scăzute, etc.). Pot fi prevăzute cu sistem de încălzire-răcire a camerei - lentilei video.

Iluminator în infraroşu (IR)

Se instalează adiţional sau poate fi integrat în carcasa camerei video şi este dedicat pentru iluminarea pe timp de noapte (în spectru infraroşu) a spaţiului supravegheat.

Sistem de prelucrare a imaginilor video

Procesor video (Multiplexor, Switch, Quad) - prelucrează imaginile video pentru vizionarea lor în diferite moduri şi formate. Este utilizat pentru vizionarea mai multor imagini video (furnizate de mai multe camere video) pe un singur monitor. În funcţie de numărul camerelor video şi de sistemul de prelucrare al imaginilor ales, pot fi afişate una sau mai multe imagini pe un monitor, manual sau automat, în mod aleator, programat, prin împărţirea ecranului în mai multe imagini, etc.

Sistem de înregistrare video

Pentru stocarea (înregistrarea - vizionarea) imaginilor video. Înregistrarea video poate fi activată manual sau automat (programată la anumite ore sau zile ale săptămânii). Imaginile video pot fi prelucrate şi înregistrate în format analogic sau digital. Sistemul de înregistrare DVR poate fi prevăzut şi cu funcţii de procesare a imaginilor video (Multiplexor, Switch, Quad), detecţie la mişcare cu activarea înregistrării prin intermediul camerelor video sau a detectorilor de mişcare instalaţi auxiliar, transmiterea imaginilor la distanţă (LAN - internet), etc.

Dispozitiv de afișare a imaginilor video

Monitorul este un dispozitiv folosit pentru afişarea imaginilor video. În funcţie de dispozitivul de prelucrare a imaginilor video, o imagine sau mai multe pot fi afişate simultan pe ecranul monitorului.

Informatii Utile

Copyright © 2020 Silvtech Solutions. Site realizat de Web Design Bucuresti

Call Now Button