Sisteme de alarma

Instalarea unui sistem tehnic de alarmă a efracţiei este una din cele mai importante decizii pentru paza obiectivului (imobilului), adăugând un plus semnificativ de linişte beneficiarilor şi având un puternic efect de descurajare asupra infractorilor. Avertizarea la pătrunderea neautorizată în spaţiul protejat se poate face atât local (acustic şi luminos prin intermediul sirenelor de avertizare) cât şi la distanţă prin avertizarea beneficiarului şi/sau alertarea unei firme specializate de monitorizare şi intervenţie rapidă.

Componente

Centrală alarmă

Primeşte şi analizează semnalele de stare transmise de detectori (senzori, contacte magnetice, etc.) conectaţi la aceasta, decide starea de alarmare, declanşează avertizarea acustică şi/sau luminoasă, memorează şi afisează evenimentul corespunzator zonelor (locaţiilor) supravegheate.

Acumulatori

Menţin sistemul tehnic în stare de funcţionare în cazul decuplării accidentale sau intenţionate a alimentării cu energie electrică.

Sirene de avertizare

Pentru interior şi/sau exterior - au rolul de a avertiza local (acustic şi luminos) starea de alarmă la obiectivul supravegheat.

Tastaturi

Sunt utilizate pentru comanda sistemului tehnic de alarmă (armarea/dezarmarea, programarea şi vizualizarea informaţiilor de stare ale sistemului).

Contacte magnetice

Pentru supravegherea deschiderii/închiderii uşilor şi/sau ferestrelor.

Detectori de miscare

De interior sau exterior, de tip PIR (infraroşu), MW (microunde), ultrasunete, cu imunitate la animale sau combinaţi - sunt folosiţi pentru detectarea mişcării (pătrunderea) în perimetrul supravegheat.

Bariere în infraroşu

Compuse din două elemente de comunicare (un emiţător şi un receptor) şi sunt folosite, în general, la exterior ca “poartă de trecere” în spaţiul protejat.

Detectori de şoc

Detectează unda de şoc produsă de lovirea sau perforarea (dislocarea) uşilor, ferestrelor sau a pereţilor.

Detectori de geam spart

Detectează în spectru acustic zgomotul produs la spargerea geamului.

Detectori incendiu și foc

In funcţie de rolul pentru care se instalează, pot fi de fum, temperatură, gaz, monoxid de carbon, inundaţii, etc.

Comunicator digital/video

Transmite la distanţă starea şi/sau datele furnizate de centrala de alarmă, către beneficiar, persoanele abilitate sau un dispecerat de monitorizare.

Yală electromagnetică

Model aplicat sau îngropat - are rolul de a bloca/debloca electronic accesul în spaţiul protejat.

Diverse echipamente radio

Folosite în general în locaţiile unde cablarea nu mai este permisă, pentru comunicarea fără cabluri de legătură a diverselor echipamente tehnice.

Informatii Utile

Copyright © 2020 Silvtech Solutions. Site realizat de Web Design Bucuresti

Call Now Button